Plaatsen dakkapel

En dan is het zover, uw dakkapel wordt geplaatst. En ook al gaat het snel, bereid u voor op een indrukwekkend schouwspel!

Ruimte voor de dakkapel

Om ca. 7.30 uur arriveren de dakkapelmonteurs. Zij beginnen gelijk met het afdekken van de werkruimte en uitmeten van het gat voor de prefab dakkapel. Hierna zagen zij een gat uit in het dakbeschot zodat de dakkapel er straks precies in past. Waar nodig zullen enkele balken worden weggezaagd of nieuwe worden geplaatst en ook het eventueel aanwezige spant zal waar nodig worden aangepast.
Een indrukwekkend gezicht, maar wees gerust, wij weten precies wat we doen. Er is op geen enkel moment instortingsgevaar : de dakconstructie blijft te allen tijde sterk en stabiel.

De hijskraan

Het type hijskraan dat we gebruiken is afhankelijk van de afstand die overbrugd moet worden. Mocht de woning veraf of ongunstig zijn gelegen ten opzichte van de openbare weg, dan moet rekening gehouden worden met hogere kraankosten. Uiteraard informeren wij u vooraf over de kosten, zodat u precies weet waar u op kunt rekenen.Tussen 10.00 en 11.00 uur arriveert de hijskraan, deze zal de prefab dakkapel op het dak plaatsen. Een spectaculair gezicht, reken maar dat er flink wat belangstellenden een kijkje komen nemen. De hijskraan hijst uiterst secuur de dakkapel en alle benodigde materialen naar boven en brengt balken, puin, restanten van uw huidige dakkapel en de overtollige dakpannen weer keurig naar beneden. Zo blijft uw zolder netjes en wordt het werk van onze monteurs zoveel mogelijk verlicht.

Onze hijskraan - Een spectaculair gezicht

De dakkapel staat

De hijskraan zet met uiterste precisie de dakkapel op zijn plek en onze mannen beginnen met het monteren en waterdicht maken van de dakkapel. Een prefab dakkapel staat meestal tussen 11.30 en 13.00 uur op het dak van de woning. Uw huis is dus maar een paar uurtjes ‘open’.

Als de buitenzijde gereed is, starten we met de binnenafwerking van de dakkapel. Afhankelijk van uw wensen en gekozen opties omtrent afwerking en betimmering zullen alle werkzaamheden nog dezelfde dag tussen 15.00 en 17.00 uur zijn afgerond. U kunt gelijk uw nieuwe zolder bewonderen. Nog even wat uitleg over de werking van de ramen, de zonwering en eventuele andere extra’s en onze mannen gaan op huis aan.

Wedden dat u ’s avonds gelijk start met het inrichten van uw nieuwe, riante zolderruimte?

Een houten dakkapel

Bij een houten dakkapel wordt de kapel ter plekke opgebouwd. In het algemeen wordt ook in dit geval de binnenafwerking dezelfde dag uitgevoerd, afhankelijk van de tevoren afgesproken gewenste werkzaamheden. Lees meer over onze houten dakkapellen op deze pagina, of bekijk onze onderhoudsarme alternatieven van houtlook en kunststof.

Wat kunt u doen?

Een goed begin is het halve werk. U kunt zelf al heel wat voorbereiden zodat uw VH Dakkapel snel en probleemloos geplaatst kan worden. Informeer de buren en vraag hen om de avond tevoren ruimte te maken op de parkeerplaats, zet een aantal plaatsen af met linten, zodat de kraan en de wagens voor de deur kunnen parkeren.

Ruim uw zolder helemaal leeg en bescherm uw vloer en objecten die niet verplaatst kunnen worden. Onze monteurs nemen zelf ook folie mee om de werkruimte af te plakken, maar zekerheid voor alles.