Kozijnen

Nooit meer schilderen en een optimale isolatie. Kunststof kozijnen hebben eigenlijk alleen maar voordelen. En er is ruime keuze in uitvoering en afwerking.

Moderne of klassieke uitstraling

Kunststof kozijnen kunnen worden uitgevoerd met een vlak of een verdiept profiel. Kozijnen met een vlak profiel zijn wat strakker dan kozijnen met een verdiept profiel. In de wat nieuwere woningen worden veelal kozijnen met een vlak profiel aangebracht. Kozijnen met een verdiept profiel worden meestal in de wat oudere woningen toegepast en lijken qua uitstraling en opbouw meer op de traditionele houten kozijnen. Tevens wordt er bij renovatie van een dakkapel veelal gekozen voor kozijnen met een verdiept profiel.

Verschillende kleuren mogelijk

De standaard kleur van een kunststof kozijn is de kleur room/wit (creme RAL 9001 of wit RAL 9010) in een gladde uitvoering. Het is mogelijk de kozijnen uit te laten voeren met een zogenaamde Renolit folie met houtnerf structuur. Door de houtnerfstructuur lijken de kozijnen nog meer op echte houten kozijnen. De kozijnen zijn tegen een meerprijs in meerdere RAL kleuren verkrijgbaar. Tevens is het mogelijk de draaiende delen in een andere kleur te laten uitvoeren dan het kozijn.

De voordelen van kunststof kozijnen:

  • Duurzaam, de kozijnen gaan erg lang mee
  • Onderhoud, het vergt weinig tot geen onderhoud
  • Gemak, onze kozijnen hoeft u niet te schilderen
  • Isolatie, kunststof zorgt voor een goede isolatie
  • Design, voor elk interieur een passende uitvoering

ONTWERP UW EIGEN DAKKAPEL

Isolerend glas

Alle kunststof kozijnen worden standaard voorzien van dubbele beglazing. De kunststof kozijnen worden standaard voorzien van HR++ glas 4-15-5 gas gevuld met een U waarde van 1.1 w/m2k. Voor een extra isolatie kan zelfs gekozen worden voor een triple beglazing.

Het is tevens mogelijk om de beglazing van de dakkapellen te laten uitvoeren met kruisroeden die in het glas zijn aangebracht. Kruisroeden geven het glas een nostalgische uitstraling en zijn uitermate uitermate geschikt voor landelijke woningen, authentieke woonboerderijen en monumentale panden. De kruisroeden zijn in een 4 -of 6 vlaks verdeling leverbaar.

Ventilatieroosters

In het kozijn kunnen ventilatieroosters worden aangebracht. Hierdoor kunt u ten alle tijde de ruimte ventileren zonder een raam open te hoeven zetten. De ventilatieroosters die wij toepassen zijn van het merk Duco. In de meeste gevallen wordt een ventilatierooster in het vaste raam aangebracht maar het is ook mogelijk het ventilatierooster in het draai-/draaikiep raam aan te brengen.

Wij adviseren u graag

U ziet, mogelijkheden genoeg om uw kozijnen heel naar uw smaak te leveren. Wij helpen u graag en geven u vrijblijvend deskundig advies. Kijkt u ook eens op de pagina's over onze houten, kunststof en houtlook dakkapellen

Vraag een vrijblijvende offerte aan