Isolatie van dakkapellen

Met een VH dakkapel kiest u niet alleen voor extra wooncomfort, ook bespaart u op uw energiekosten. Al onze dakkapellen worden namelijk voorzien van duurzame materialen met hoge isolatiewaarden.

Isolatie van de dakkapel zijwanden

Tijdens de productie van uw dakkapel worden de zijwanden aan de binnenkant van de dakkapel voorzien van steenwol isolatie met een RC waarde van 3,5. Deze laag heeft een isolerende waarde gelijk aan de wettelijk vastgestelde norm en zorgt voor temperatuurbehoud in de kamer. De afwerking van deze isolerende laag gebeurt standaard met Meranti Triplex van 10 mm dikte.

Tussen de isolatie en de afwerking aan de buitenzijde van de dakkapel wordt een folie aangebracht dat water weert en damp doorlaat. De folie voorkomt dat water in de isolatie terecht komt en zorgt er tegelijkertijd voor dat vocht van binnenuit naar buiten kan verdampen.

Isolatieglas in de kozijnen

Al onze dakkapellen van hout, houtlook en kunststof worden standaard voorzien van isolatieglas, te weten HR++ of HR+++ (triple glas). De keuze van het glas heeft met name te maken met de huidige isolatiewaarde van uw woning. Bij woningen waar de hoogste isolatiewaarde wordt nagestreefd, wordt gebruik gemaakt van HR+++ isolatieglas.

Extra optie: zonwerende coating op de ramen voor een betere reflectie van zonlicht. Vraag naar de mogelijkheden. Bekijk al onze extra opties.

Dakisolatie van uw dakkapel

Bij een plat dak worden er complete dakplaten aangebracht welke bestaan uit een 10mm dikke underlayment plaat met daarop beloopbare PU isolatie met een dikte van 120 mm en een RC-waarde van 6. Om de isolatie van uw dakkapel compleet te maken, wordt het dakbeschot voorzien van EPDM dakbedekking. De isolerende laag wordt op het dakbeschot gelegd, waardoor de binnenzijde van het dak mee geïsoleerd wordt. Deze methode van isolatie wordt een “warm  dak” genoemd en garandeert de beste manier van isolatie.

Standaard wordt het plafond van een VH dakkapel zonder afwerking opgeleverd. Dit geeft u de mogelijkheid om spotjes en elektra aan te brengen. Tegen een meerprijs verzorgen wij ook de afwerking van het plafond. Al uw wensen kunnen van tevoren worden afgesproken met de specialist.

Standaard goed geïsoleerde dakkapellen

Alle VH dakkapellen worden standaard voorzien van volledige isolatie. U hoeft hier niets meer aan te doen. Heeft u verdere vragen over de isolatie van een dakkapel? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Plaatsnaam*
Bericht

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Plaatsnaam*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.