Dakkapel kosten

De dakkapel kosten hangen af van een aantal factoren, zoals de breedte van uw dak, het type dakkapel waarvoor u kiest en de afwerking van de dakkapel. Het team van VH Dakkapellen maakt altijd een dakkapel op maat tegen zo laag mogelijke kosten. U profiteert bij ons van een aantal voordelen:

 • Een op maat gemaakte dakkapel vanaf € 4.150,-
 • Geen tussenliggende partijen: eigen productie
 • Verschillende soorten dakkapellen
 • 10 jaar garantie
 • Veel keuze in afwerking en aanvullende opties

Wilt u meer informatie over de kosten van een dakkapel? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of maak een afspraak voor een adviesgesprek. Wij komen langs om uw woning te bekijken en adviseren u over een geschikte dakkapel.

Gratis adviesgesprek038 337 7989

Projecten van VH dakkapellen

De kosten van dakkapellen verschillen per project. Om u een idee te geven van de kosten, lichten we een aantal van onze eerdere projecten uit.

Kosten dakkapel Type I
Kunststof dakkapel type I
H x B =  1500 mm x 2500 mm
Afgewerkt met trespa
2 draai/kiepramen
1 dicht raam
Kosten dakkapel Type II
Kunststof dakkapel type II
H x B =  1500 mm x 3000 mm
Voorzien van ventilatieroosters
3 draai/kiepramen
2 dichte ramen
Kosten dakkapel Type III
Kunststof dakkapel type III
H x B =  1500 mm x 3500 mm
Verkrijgbaar in vele kleuren
3 draai/kiepramen
2 dichte ramen (1 breed)

Opbouw kosten van dakkapellen

Omdat wij de productie van onze dakkapellen in eigen handen hebben, houden we de kosten zo laag mogelijk. We maken een dakkapel voor u op maat en leveren deze direct vanuit onze fabriek. Na plaatsing heeft u tien jaar garantie op de dakkapel. We houden bij het vaststellen van de kosten rekening met een aantal factoren, die we verder voor u toelichten.

Breedte van de dakkapel

Logischerwijs liggen de kosten voor een brede dakkapel hoger dan voor een smallere variant. Wanneer u een breed raam heeft, raden we u aan om te kiezen voor één brede dakkapel in plaats van twee smalle dakkapallen. De reden hiervoor is dat de kosten bij een brede dakkapel relatief lager liggen. Ook geeft een brede dakkapel meer leefruimte en verhoogt deze de waarde van het huis.

Dakhelling

Bij een steil dak hebben we minder materiaal nodig om een dakkapel te produceren. Hierdoor liggen de kosten lager dan voor de productie van een dakkapel voor een vlak dak. Toch biedt een dakkapel op een vlak dak een groot voordeel. U heeft dan meer leefruimte, waardoor u optimaal profiteert van de dakkapel.

Op maat gemaakte vensterbanken

Het team van VH dakkapellen is eveneens gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van vensterbanken. Tegen een meerprijs maken wij een vensterbank die volledig aansluit bij uw wensen en uitstekend past bij het interieur van uw zolder.

Kunststof kozijnen

Wij bieden u de mogelijkheid om uw dakkapel af te werken met bijpassend kozijnen. U betaalt meer voor kunststof kozijnen, maar deze hoeft u na plaatsing nooit meer te schilderen en zijn bestand tegen wind en regen. Het is eveneens mogelijk om de kunststof kozijnen af te werken met een folie met houtnerfstructuur. Hiermee lijkt het net alsof de kozijnen van hout zijn gemaakt.

Ramen van uw dakkapel

Bij een steil dak hebben we minder materiaal nodig om een dakkapel te produceren. Hierdoor liggen de kosten lager dan voor de productie van een dakkapel voor een vlak dak. Toch biedt een dakkapel op een vlak dak een groot voordeel. U heeft dan meer leefruimte, waardoor u optimaal profiteert van de dakkapel.

Horren

U houdt vervelende insecten eenvoudig buiten met horren voor uw ramen. VH Dakkapellen maakt op maat gemaakte insectenhorren die precies aansluiten bij de ramen in uw dakkapel.

Dakkapel met ingebouwde airconditioning

Met een ingebouwde airconditioning geniet u het gehele jaar van een aangename temperatuur op uw zolder. Wij werken met de zogenaamde Minirooftop die we inbouwen in het dak van uw dakkapel. De airco is compact en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Verder verbruikt de airconditioning weinig energie.

Afwerking aan de buiten- en binnenzijde

Onze dakkapellen worden standaard in een 5-tal kleuren en inclusief isolatie op het dak geplaatst. Tegen meerprijs kunnen wij uw dakkapel ook in afwijkende kleuren leveren of de binnenzijde verder afwerken met gipsplaten.

Kosten bouwvergunning dakkapel

Voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van uw woning is meestal geen vergunning nodig. Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorkant van uw huis is dit een ander verhaal. Per gemeente verschilt of een vergunning nodig is en wat de kosten voor zo’n bouwvergunning zijn. Lees op de website van uw gemeente wat de eisen zijn voor een dakkapel en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Wij helpen u graag bij de aanvraag van een vergunning. Ook is het mogelijk dat wij de hele aanvraag voor u regelen, waardoor u zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken.

Gratis adviesgesprek038 337 7989

Dakkapel kosten bij Van Hattem

Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van diverse typen dakkapellen vanaf € 4.150,-. We produceren houten dakkapellen, kunststof dakkapellen, houtlook dakkapellen en speciale dakkapellen.

Kosten houten dakkapel: v.a. € 4.350,-

 • Van hoogwaardig hardhout
 • Voorzien van KOMO-keurmerk
 • Duurzaam
 • Milieuvriendelijk
 • Natuurlijke, rustieke uitstraling

Kosten kunststof dakkapel: v.a. € 4.150,-

 • Isoleert uitstekend
 • Hoogwaardig materiaal
 • Vergt weinig onderhoud
 • Bestand tegen wind en regen! 

Kosten houtlook dakkapel: v.a. € 4.150,-

 • Duurzaam
 • Vochtbestendig
 • Isolerend
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Houtlook gemaakt van kunststof

Kosten dakkapel op maat: v.a. € 4.150,-

 • Unieke dakkapellen op maat gemaakt
 • Hoekdakkapellen
 • Extra brede dakkapellen

Kosten van een dakkapel op uw woning

We komen graag bij u langs om uw woning te bekijken en uw wensen te bespreken. Aan de hand van deze informatie adviseren we u over een passende dakkapel en berekenen we de bijbehorende kosten. Vraag via onderstaande button een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze dakkapelexperts of vraag direct een offerte aan.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Plaatsnaam*
Bericht

We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Plaatsnaam*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.