Dakkapel Groningen

Wilt u meer licht en leefruimte in uw woning in Groningen, dan is een dakkapel de oplossing. Van Hattem Dakkapellen maakt op basis van uw wensen een dakkapel op maat voor u.

Voordelen van een dakkapel bij Van Hattem Dakkapellen

 • Dakkapel op maat, gebaseerd op uw wensen
 • In 1 dag geplaatst door een dakkapel specialist uit Groningen
 • 10 jaar garantie op uw dakkapel
 • Alles goed geregeld: van persoonlijk advies tot afwerking

Ons ervaren team van dakkapelspecialisten voorziet u van een dakkapel die perfect past bij de look van uw woning. VH Dakkapellen werkt enkel met hoogwaardige materialen als hardhout en kunststof, zodat uw dakkapel van de beste kwaliteit is en een lange levensduur heeft. Wij produceren uw dakkapel in onze eigen fabriek en plaatsen deze in één dag op uw woning in Groningen.

Dakkapel in Groningen kopen

Wilt u een mooie, eenvoudige dakkapel laten plaatsen of heeft u specifieke wensen voor uw dakkapel, zoals een XXL dakkapel? Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden met u en geven u advies. Wij leveren en plaatsen houten, kunststof en houtlook dakkapellen vanaf € 4.250,-. Deze prijs is inclusief btw en tien jaar garantie op uw dakkapel. Elke woning is uniek; we komen dan ook graag bij u langs voor een professioneel advies op maat. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs via het telefoonnummer 038 337 7989 of via de onderstaande button.

Voorbeeld dakkapel
Type I
Voorbeeld dakkapel type I
H x B =  1500 mm x 2500 mm
Afgewerkt met trespa
2 draai/kiepramen
1 dicht raam
Voorbeeld dakkapel
Type II
Voorbeeld dakkapel type II
H x B =  1500 mm x 3000 mm
Voorzien van ventilatieroosters
3 draai/kiepramen
2 dichte ramen
Voorbeeld dakkapel
Type III
Voorbeeld dakkapel type III
H x B =  1500 mm x 3500 mm
Verkrijgbaar in vele RAL-kleuren
3 draai/kiepramen
2 dichte ramen (1 breed)

Dakkapel in Groningen vanaf € 4.250,-

Van Hattem Dakkapellen maakt speciaal voor u een passende dakkapel. Wij leveren en plaatsen dakkapellen vanaf € 4.250,- inclusief btw en tien jaar garantie. De exacte kosten voor een dakkapel zijn afhankelijk van de gewenste materialen, afmetingen, afwerking en eventuele extra’s. Voor een indicatie van de kosten vraagt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan. Bel 038 337 8979 of vul het offerteformulier in.

Kunststof of houtlook dakkapel: vanaf € 4.250,-. Houten dakkapel: prijs op aanvraag. 

Gratis adviesgesprek038 337 7989

Vergunning voor het plaatsen van een dakkapel

Voor het plaatsen van een dakkapel in Groningen heeft u in veel gevallen een vergunning nodig van de gemeente. Van Hattem Dakkapellen informeert u over de voorwaarden die bepalen of een vergunning noodzakelijk is. U leest hieronder ook hoe u zelf een vergunning aanvraagt bij de gemeente Groningen.

Vergunning nodig?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het wel of niet hoeven aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van een dakkapel. Zo bepalen onder meer de eisen van de gemeente of u een vergunning aan moet vragen. Enkele van deze eisen gaan over de afmetingen van de dakkapel. Op onze pagina over vergunningen leest u alles over de factoren die bepalen of u een vergunning moet aanvragen bij de gemeente Groningen.

Aanvragen van dakkapel vergunningen

Wij helpen u graag bij het aanvragen en regelen van een vergunning om uw dakkapel te plaatsen in Groningen. Het is ook mogelijk om zelfstandig een bouwvergunning aan te vragen bij de gemeente. Dit doet u eenvoudig via het Omgevingsloket. Via dit loket kunt u de vergunningscheck doen en ziet u direct of u een vergunning nodig heeft. Ook is het mogelijk om via het Omgevingsloket de vergunning aan te vragen voor het plaatsen van uw dakkapel in Groningen.

Soorten dakkapellen

Wij hebben al diverse dakkapellen geplaatst op huizen in Groningen. Onze jarenlange ervaring in combinatie met de specifieke wensen en vereisten van onze klanten zorgen dat we ook voor u een passende dakkapel kunnen bouwen. De productie van uw houten, kunststof of houtlook dakkapel vindt plaats in onze eigen fabriek. We leveren de dakkapel kant-en-klaar bij u af en plaatsen deze in 1 dag op uw woning. De materialen, afmetingen en kleuren stellen we af op uw wensen, evenals de extra opties:

 • Zonwerende coating of glas
 • Horren
 • Draaikiepramen met zomer- en winterstand
 • Isolatieglas
 • Airconditioning
 • Weinig onderhoud nodig
 • Milieuvriendelijk
 • In de stijl van uw woning
 • Vanaf € 4.250,-

Houten dakkapel

Onze houten dakkapellen bestaan volledig uit hardhoutmaterialen met een KOMO-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het materiaal onderhoudsarm, goed isolerend en milieuvriendelijk is. Wij maken voor u een passende dakkapel, zodat deze naadloos aansluit op uw wensen. De nerfstructuur van het hout zorgt voor een unieke natuurlijke uitstraling. Hierdoor past een houten dakkapel bij oudere huizen, maar ook bij nieuwbouwwoningen. Andere voordelen van hout zijn dat eventuele schade eenvoudig te repareren is en dat een nieuwe laag verf de dakkapel gemakkelijk een hele andere uitstraling geeft.

Kunststof dakkapel

 • Goede isolatie
 • Weerbestendig
 • Geen schilderwerk
 • Vanaf € 4.250,-

Een kunststof dakkapel bestaat bij ons volledig uit hoogwaardige kunststof. Wij werken met kunststof, omdat het diverse keuzes biedt qua afwerking, print en kleur. U bepaalt dus zelf de stijl van uw dakkapel. Kunststof heeft een hoge isolatiewaarde, zodat u minder kwijt bent aan energiekosten. Ook is dit type dakkapel onderhoudsarm: jaarlijks schoonmaken is voldoende en u hoeft het kunststof niet te schilderen. Het materiaal is bovendien niet gevoelig voor verkleuring en is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Houtlook dakkapel

 • Goed bestand tegen vocht
 • Duurzaam
 • Weinig onderhoud nodig
 • Vanaf € 4.250,-

De houtlook dakkapel biedt qua onderhoud de voordelen van kunststof en qua uitstraling de voordelen van hout. Dit type dakkapel wordt gemaakt van kunststof, waardoor u een goed isolerende dakkapel heeft die bestand is tegen vocht en de weersomstandigheden. De karakteristieke houtlook verkrijgen we door de houtnerven van hout na te bootsen.

Bijzondere dakkapellen

 • XXL dakkapellen

Wij realiseren uw wensen voor een creatieve dakkapel op maat. Gaat u voor een dakkapel met afwijkende afmetingen of een afwijkende locatie, dan creëren wij een XXL dakkapel voor uw woning in Groningen. Voor het ontwerp van een passende dakkapel voor uw situatie neemt u contact op via het telefoonnummer 038 337 7989.

Gratis adviesgesprek038 337 7989

Recensies over dakkapellen in Groningen

“VH Dakkapellen heeft ons uitstekend geadviseerd over een dakkapel en het aanvragen van de vergunningen.” - Frederik, Groningen

“Snel gebouwd en nog sneller geïnstalleerd: in een middag stond de dakkapel op mijn huis. Ziet er strak uit, een aanrader voor iedereen die een dakkapel wil plaatsen.” - Henk en Petra, Groningen

“Keurige prijs en snelle levering. Blij met mijn keuze om een dakkapel te kopen bij Van Hattem” - Familie De Gries, Groningen

“Mooi en praktisch, die extra ruimte op zolder.” - J.H., Groningen

Offerte voor een dakkapel in Groningen

Neem contact met ons op voor meer informatie over een dakkapel, de prijzen en vergunningen in Groningen. Neem contact met ons op via 038 337 7989 of vul het onderstaande contactformulier in voor het aanvragen van een vrijblijvend adviesgesprek of een geheel vrijblijvende offerte.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Plaatsnaam*
Bericht

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Plaatsnaam*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.