Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over dakkapellen

Wat zijn jullie prijzen voor dakkapellen?

Er zijn verschillende afmetingen en soorten dakkapellen mogelijk. Voor meer informatie komen wij graag kosteloos en geheel vrijblijvend bij u langs om een passende offerte voor uw dakkapel te maken.

Hoe maken jullie de dakkapellen?

VH Dakkapellen maakt alle dakkapellen zelf. Wij werken met prefab dakkapellen. Het voordeel hiervan is dat de dakkapel perfect past (de dakkapel wordt zoveel mogelijk op pannenmaat gemaakt met een juiste aansluiting op het dak). De constructie wordt door middel van houtenbalken opgezet waarbij de zijwangen worden bekleed met Trespa of vinyPlus. Het dak bedekken we standaard EPDM. Zie ook: Productieproces

Wat is de levertijd?

Alle levertijden gaan in overleg, standaard levertijd is circa 4 tot 6 weken.
In overleg wanneer standaardkleuren gebruikt worden is een snellere levering mogelijk.
Wilt u uw dakkapel zo spoedig mogelijk laten plaatsen, dan kunt u het beste direct contact opnemen met ons per telefoon. Zie ons Belformulier

Heb ik een vergunning nodig?

Sinds 1 januari 2003 is er een nieuwe regeling voor het bouwen van dakkapellen. Deze regeling kent 2 mogelijkheden:

1) Vergunningsvrij bouwen
2) Licht vergunningsplichtig bouwen

Regels vergunningvrij bouwen

De volgende regels gelden voor het vergunningsvrij bouwen van dakkapellen op een achtergevel dakvlak:

  • De dakkapel moet met een plat dak zijn uitgevoerd.
  • De dakkapel mag niet hoger zijn dan 1,75 meter buitenwerks gemeten.
  • De dakkapel moet tussen 50 centimeter en 1 meter uit de dakvoet beginnen.
  • De dakkapel moet minimaal 50 centimeter onder de nok gelegen zijn.
  • De dakkapel moet minimaal 50 centimeter uit het hart van elke bouwmuur blijven of de dakkapel moet 50 centimeter uit de zijkant van het dakvlak blijven.
  • De dakkapel moet ondoorzichtige zijwangen hebben.

De volgende extra regels gelden voor het vergunningsvrij bouwen van dakkapellen op een zijgevel die niet naar de weg of openbaar groen gericht zijn:

  • De dakkapel moet 1 meter uit de voorgevellijn blijven.
  • De dakkapel moet 50 centimeter uit de achterzijde van het dakvlak blijven.

Regels licht vergunningplichtig bouwen

Indien een dakkapel aan de voorgevel of aan de zijgevel grenzend aan de openbare weg ofwel openbaar groen gebouwd moet worden kunt u bij de gemeente de loketcriteria van uw gemeente krijgen. In deze criteria staat wat u mag bouwen zonder dat de welstandscommissie hiernaar hoeft te kijken. Indien de dakkapel niet binnen de criteria valt van uw gemeente zal de welstandscommissie over uw aanvraag beslissen. Bouw en woningtoezicht van uw gemeente kan u adviseren over de richtlijnen van uw gemeente. Voor alle bouwregelingen kunt u terecht op de site van het ministerie van VROM:

  • www.vrom.nl/woningwet
  • www.vrom.nl/bouwvergunningen_online

Kunnen jullie de bouwaanvraag voor ons verzorgen?

Ja dat kan! Indien wij de bouwaanvraag voor u verzorgen dan maken wij de benodigde tekeningen voor u in orde en vullen wij alle formulieren ten behoeve van de bouwaanvraag voor u in. De kosten daarvoor zijn € 225,- per woning, excl. legeskosten. De bouwaanvraag wordt vervolgens compleet naar u opgestuurd ter controle. Indien de aanvraag helemaal volgens afspraak is wordt u verzocht een handtekening te zetten onder de aanvraag en zelf de aanvraag bij uw gemeente in te leveren. Digitaal kan uiteraard ook, u krijgt de aanvraag per PDF-bestand opgestuurd. Na goedkeuring per mail dienen wij uw vergunning in. De gemeentelijke leges kosten zijn ten alle tijden voor de bewoner. Wanneer er om constructie berekeningen gevraagd worden zal dit tegen meerprijs worden geregeld, dit zit er niet bij in.