De ideale voorbereiding op een dakkapel

17 Augustus, 2015 15:00

Het belletje is binnen: uw dakkapel is bijna klaar en de datum is vastgesteld. Hartstikke leuk! Nou zijn er enkele zaken waar u voorbereiding in kunt treffen om de plaatsing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

Voorbereidingstip 1: Leegruimen van de zolder

Om het team de ruimte te bieden om te werken, is het belangrijk dat de zolder zo goed mogelijk is opgeruimd en vrijgemaakt. Dat betekent dat gemakkelijk te verplaatsen spullen beter even naar een andere kamer kunnen worden verplaatst. Dit zorgt voor een vrije doorgang voor het team en verkleint de kans op ongelukken.

Bijkomend voordeel is dat u de opgeslagen spullen weer eens door kunt spitten. Wie weet wat u tegenkomt of wat u weg kunt doen.

Voorbereidingstip 2: Beschermen van vaste en zware spullen

Het voorkomen van beschadigingen is ook hier beter dan genezen. Dus raden wij u aan om vastzittende spullen en zwaar meubilair te beschermen. Zo kunt u randen en punten afplakken met tape en meubilair voorzien van beschermfolie.

Voorbereidingstip 3: Informeer uw buren

De tijd waarop wij de werkzaamheden uitvoeren communiceren wij van tevoren. Dit geeft u de kans om uw buren hierover te informeren, zodat zij niet voor eventuele verrassingen komen te staan. Misschien komen zij ook wel even gezellig met u toekijken hoe de dakkapel geplaatst wordt.

De prefab dakkapellen worden geplaatst met een kraan. Naast deze kraan arriveren er op de dag van plaatsing ook enkele bedrijfswagens. Een vrije plek om te parkeren betekent hierbij een snellere oplevering. Ideaal voor u, maar ook voor uw buren.

Voorbereidingstip 4: Heb een idee voor de nieuwe kamer

Het leukste gedeelte van een geplaatste dakkapel is het vele licht en de extra ruimte die hierdoor wordt gecreëerd. Met de aanvraag van een dakkapel had u waarschijnlijk ook al een idee voor de indeling van de nieuwe kamer. Door het één en ander al in huis te hebben, kunt u direct na de plaatsing van de dakkapel aan de slag. Dit voorkomt dat het blijft liggen en zo kunt u eerder volop genieten van de nieuwe kamer.

Met de bovenstaande tips in gedachten kunt u zich optimaal voorbereiden op de dag dat uw dakkapel geplaatst gaat worden. Natuurlijk is iedere situatie uniek en dienen deze tips slechts ter aanvulling. Mocht u verdere vragen hebben, dan kunt u altijd even contact opnemen met het team van Van Hattem Dakkapellen.

Bel nu Offerte
< 5 begrippen over dakkapellen Video: van rommelzolder naar extra slaapkamer >