5 begrippen over dakkapellen

2 September, 2015 12:16

Op het moment dat u in de wereld van de dakkapellen duikt, komt u al gauw allerlei vaktermen tegen zoals een daktrim of trespa. In dit blog verschaffen we duidelijkheid over vijf begrippen omtrent een dakkapel.

Zijwangen

Met de zogenaamde zijwangen van een dakkapel worden de zijkanten van een dakkapel bedoeld. De zijwangen worden vaak uitgevoerd in kunststof of hout. Door de zijwangen te bekleden is de dakkapel bestand tegen weer en wind.

Prefab

Prefab is overgewaaid uit Engeland en betekent letterlijk voorgefabriceerd. In termen van een dakkapel betekent dit dat de dakkapel op een andere locatie wordt gemaakt (zoals een fabriek voor gunstige klimaatomstandigheden) en het dak op wordt gehesen. Een prefab dakkapel wordt meteen in de juiste kleur gemaakt en binnen een dag geplaatst.

Boei

Met de boei of boeidelen van een dakkapel wordt de brede omranding aan de bovenzijde van de dakkapel bedoeld. Deze boeidelen dienen als afwerking van de dakgoot en gaan directe inwatering van de constructie tegen. Afhankelijk van uw wensen worden boeidelen van hout of kunststof geleverd.

Daktrimmen

Om de boeidelen af te werken worden kunststof of metalen profielen geplaatst, ook wel daktrimmen genoemd. Naast een stijlvolle afwerking beschermt de daktrim ook tegen directe inwatering van de boeidelen.

Trespa

Met trespa worden houtvezelplaten bedoeld die vaak worden gebruikt om dakkapellen af te werken. Omdat de toplaag van trespa zeer dicht is, is het oppervlakte glad en zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Eventuele vervuiling hecht niet op trespa waardoor het tevens uitstekend schoon te maken is.

Het plaatsen van een dakkapel is niet gemakkelijk. Schakel voor het plaatsen van een dakkapel altijd een expert in met voldoende ervaring. VH Dakkapellen heeft die nodige ervaring in huis en biedt u altijd een dakkapel van kwaliteit. Meer weten over onze dakkapellen? Neem contact met ons op, bekijk de website of neem telefonisch contact op via 038 337 7989.

< Zo reinigt u uw dakkapel - 5 tips De ideale voorbereiding op een dakkapel >