Van Hattem Dakkapellen haalt prachtige order binnen

Genemuiden – Het jonge bedrijf (want pas zo’n vijftien jaar bestaand) Van Hattem dakkapellen en kunststof kozijnen in Genemuiden heeft een prachtige order weten binnen te slepen. Er moeten niet minder dan 140 dakkapellen worden geplaatst in Amsterdam.

Eerste KOMO Attest Dakkapellen is voor Van Hattem!

Woensdag 30 mei heeft onze directeur Robert van Hattem namens VH Dakkapellen het allereerste KOMO Attest dakkapellen in ontvangst genomen. Wij zijn nu het eerste prefab dakkapellenbedrijf met hét kwaliteitskeurmerk voor dakkapellen. “Ik wil altijd het best mogelijke product leveren en laten zien dat wij een echte dakkapellen specialist zijn. Met dit KOMO Attest kan ik dat bewijzen.” verklaarde onze directeur trots.

Zo reinigt u uw dakkapel - 5 tips

Het laten plaatsen van een dakkapel vraagt natuurlijk om een investering. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u erg zuinig bent op de dakkapel en hem goed wilt onderhouden. U kunt ervoor kiezen om het reinigen van de dakkapel uit te besteden of om het zelf te doen. Het zelf reinigen van de dakkapel moet u echter niet onderschatten. Het is namelijk misschien wel lastiger dan dat u op voorhand denkt.

5 begrippen over dakkapellen

Op het moment dat u in de wereld van de dakkapellen duikt, komt u al gauw allerlei vaktermen tegen zoals een daktrim of trespa. In dit blog verschaffen we duidelijkheid over vijf begrippen omtrent een dakkapel. Zijwangen Met de zogenaamde zijwangen van een dakkapel worden de zijkanten van een dakkapel bedoeld. De zijwangen worden vaak uitgevoerd in kunststof of hout. Door de zijwangen te bekleden is de dakkapel bestand tegen weer en wind.

De ideale voorbereiding op een dakkapel

Het belletje is binnen: uw dakkapel is bijna klaar en de datum is vastgesteld. Hartstikke leuk! Nou zijn er enkele zaken waar u voorbereiding in kunt treffen om de plaatsing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij zetten ze voor u op een rijtje: Voorbereidingstip 1: Leegruimen van de zolder Om het team de ruimte te bieden om te werken, is het belangrijk dat de zolder zo goed mogelijk is opgeruimd en vrijgemaakt. Dat betekent dat gemakkelijk te verplaatsen spullen beter even naar een andere kamer kunnen worden verplaatst. Dit zorgt voor een vrije doorgang voor het team en verkleint de kans op ongelukken.

Video: van rommelzolder naar extra slaapkamer

In onderstaande video zien we twee specialisten van VH Dakkapellen die in één dag tijd, twee dakkapellen plaatsen. In vogelvlucht zijn de specialisten op de voet te volgen en is goed te zien hoe zij te werk gaan bij het plaatsen van een dakkapel. Het eindresultaat is dan ook verbluffend en geeft een goed beeld van de verruiming van de ruimte. Wat eerst een donkere, kleine ruimte was is nu een volwaardige, lichte kamer geworden. Nu kan deze ruimte worden omgetoverd van rommelzolder tot extra slaapkamer, waardoor het huis enorm in waarde stijgt.

Versoepeling van bouwvergunning weinig effect voor dakkapellen

Per 1 november is de regelgeving omtrent bouwvergunningen aan bestaande woningen en panden versoepeld. Hierop reageerde meerdere bronnen zeer positief, want het zou ook voor het plaatsen van dakkapellen een groot verschil maken. In deze blog blikken wij terug op de wijziging en kijken wij naar het werkelijke effect voor het plaatsen van dakkapellen. Wat houdt de wijziging in? Per 1 november hebben minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) een vereenvoudiging doorgevoerd waardoor aan- en bijbouw aan de achterkant van een woning of pand in meer gevallen vergunningsvrij mag plaatsvinden. Zo mag er sinds 1 november tot 4 meter aan de woning worden gebouwd (voorheen was dit 2,5 meter).

Alles over houten- en kunststof dakkapellen

De meeste huizen hebben nog een traditioneel, schuin dak. Het ziet er mooi uit, maar beperkt de bewoners wel doordat niet alle ruimte efficiënt gebruikt kan worden. Om meer ruimte te creëren zodat u bijvoorbeeld wel rechtop kan staan, of om uw meubilair beter kwijt te kunnen is een dakkapel dé oplossing. Naast de aanschaf van een dakkapel vraagt deze extra leefruimte het nodige onderhoud. Dakkapellen zijn verkrijgbaar in een houten en een kunststof uitvoering.

Nog meer verruiming met XXL-dakkapellen

Het plaatsen van een dakkapel in uw woning zal enorme voordelen met zich meebrengen. Het grootste voordeel van een dakkapel is dat het een investering is in uw huis, die bij de verkoop extra geld op zal leveren. Daarnaast heeft een dakkapel ook direct voordelen voor u. Zo wordt er namelijk meer loopruimte op de kamer gerealiseerd en zorgt een dakkapel ervoor dat er veel licht binnen komt op de kamer. Zo zal er minder energie verbruikt worden door de verlichting op de donkere kamer en zal dit resulteren in een verlaging van uw energierekening.